BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха споразумение

...
BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха споразумение
Коментари Харесай

BMW и Great Wall ще произвеждат заедно MINI на ток в Китай

BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха съглашение за производството на електрически коли MINI в Китай от 50:50 Joint Venture. В рамките на събитие за самостоятелното и обвързвано шофиране в Берлин с присъединяване на министър-председателя Ли Къцян и федералния канцлер Ангела Меркел BMW Group и Great Wall Motor се споразумяха за основаването на новия Joint Venture " Spotlight Automotive Limited " за създаването и производството на електрически коли в Китай. Освен електрически коли MINI този Joint Venture ще създава и електрически автомобили за Great Wall Motor. Основаването на новата компания предстои на утвърждение от съответните китайски управляващи и привършване на процедурата за комерсиалната регистрация. Съвместната компания ще е основана в провинция Дзянсу, където сътрудниците взаимно ще изградят най-модерна индустриална мощ.

Производството на бъдещите изцяло електрически коли на MINI в Китай, най-големият международен пазар за електрическа подвижност, е централен детайл на стратегическото развиване на MINI в границите на тактиката на NUMBER ONE > NEXT на BMW Group. Тази стъпка следва подписаното на 23 февруари 2018 година писмо за желание. Заедно със старта на производството на първото изцяло електрическо MINI в главния цех на марката в Оксфорд това е друга значима стъпка в посока електрическото бъдеще на марката MINI. " С актуалното съглашение издигаме съдействието сред Китай и Германия на ново равнище ", сподели по време на церемонията на подписването Харалд Крюгер, ръководител на борда на шефовете на BMW AG. " Това стратегическо съдействие е безапелационна Win-Win обстановка за BMW Group и Great Wall Motor. По този метод ние поддържаме амбициозните проекти на Китай за развиване на електрическата подвижност и за понижаване на излъчванията в пътното придвижване ", добави Крюгер.

Споразумението за Joint-Venture е подписано от Уей Дзиендзюн, създател и ръководител на борда на шефовете на Great Wall Motor, и от Клаус Фрьолих, член на борда на шефовете на BMW AG, отговарящ за разработките. " Силите и компетенциите на двете компании се допълват великолепно ", сподели Фрьолих. " С нашия опит като пионер и пазарен водач в региона електрификация, както и сполучливите достижения на Great Wall Motors в ефикасната индустриализация ние дружно ще допринесем за развиването на най-големия пазар за електрическа подвижност в света ", добави Фрьолих. " С нашия споделен метод можем бързо да реализираме мащабност на производството и да повишим успеваемостта в мощно конкурентния сегмент на компактните електрически коли. "

" Подписването на актуалното съглашение отваря една нова глава в китайско-германското съдействие ", сподели Уей Дзиендзюн. " Общото сред Great Wall Motor и BMW Group е техният ангажимент към популяризирането на колите с електрифицирано задвижване. С общите сили на тези сътрудници новото взаимно дружество ще форсира навлизането на електрическите коли ", добавя Уей.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР