Блокираните у нас украински състезателки на баскетболния клуб Прометей вече

...
Блокираните у нас украински състезателки на баскетболния клуб Прометей вече
Коментари Харесай

Украинските състезателки по баскетбол са подслонени в Младежкия център в Пловдив

Блокираните у нас украински състезателки на баскетболния клуб " Прометей " към този момент са подслонени в Младежкия център в Пловдив. 13-те девойки от Украйна не знаят каква ще е ориста им от тук насетне. Те не престават да са откъснати от околните си и със мощна паника наблюдават ежеминутно какво се случва в родината им. На доста тях братята, бащите и съпрузите им са мобилизирани на фронта.

На състезателките са обезпечени храна и нощувки. До края на деня в центъра ще бъдат настанени още 10 бежанци с изключение на тях.

" Всичко е обезпечено - закуска, обяд и вечеря. И в стаите, както виждате, е доста топло, няма какво повече да желаем ", споделя Олга Дубровина.

Момичетата могат да обитават в България 90 дни, като срокът ще бъде продължен.

" Шефът на " Миграция " сподели, че ще удължава с 3 месеца още, значи половин година. Надявам се, че утре-вдругиден ще се приберем у нас ", споделя Юлия, състезателка от баскетболния клуб.

Детето на Татяна се намира в Украйна, а тя е в България. Не знае по кое време ще види околните си. Благодарна е на българите, които са ѝ помогнали, само че мечтае да се върне в родината си.

" Благодаря на страната, на хората, които оказват помощ - на българските хора, на кмета, на заместниците. Но да ви кажа, аз доста желая да се върна в Украйна, тъй като детето ми е там и аз не зная какво ще стане. Домът си е дом, родината си е татковина. Те са в сърцето, те са в фантазиите ", споделя Татяна.

Вижте повече във видеото

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР