Блокирани кръстовища, викове „Оставка“ и бутафорни пачки от по 500

...
Блокирани кръстовища, викове „Оставка“ и бутафорни пачки от по 500
Коментари Харесай

20-ти ден на протести: Пачки полетяха към вилата на Борисов в Бояна


Блокирани кръстовища, крясъци „ Оставка “ и бутафорни пачки от по 500 евро, които летяха към вила " Секвоя " – недоволството на хиляди българи продължава към този момент 20 дни. Днес още веднъж имаше шествие, което потегли от Триъгълника на властта, мина около постройката на Европейската комисия в столицата, а в по-късните часове Орлов мост още веднъж бе блокиран.

По-рано довечера пък имаше зрелищна акция пред вилата на премиера Бойко Борисов в Бояна.

Бутафорни пачки от по 500 евро с лика на премиера Бойко Борисов полетяха към вила " Секвоя " в квартал " Бояна ", която той населява служебно. Протестната акция бе проведена от младежките организации на " Демократична България " и бе кръстена " Масов следствен опит във вила " Секвоя ".

Сградата на Министерския съвет пък бе обстрелвана с топчета за пейнтбол със зелена багра по-късно вечерта. Движението по бул. " Цар Освободител " също бе спряно.

Събралите се пред вила " Секвоя " настояха да бъдат разследвани изтеклите анонимно фотоси и видео от спалнята на премиера, на които се вижда, че той спи с револвер на нощното си шкафче, а в отворено чекмедже се виждат пачки от по 500 евро и кюлчета злато.

Протестът стартира малко склед 18.30 ч., когато младежи оставиха пред портите на държавната вила 4 чувала, цялостни с банкноти, сходни на тези, снимани в спалнята на премиера, само че с лика на Бойко Борисов на тях.

По време на акцията от озвучителна уредба прозвучаха компроматните записи с гласа на премиера от последните месеци, а протестиращите започнаха да хвърлят пачки към оградата, зад която е вилата на Борисов.

Лидерът на „ Да, България “ Христо Иванов съобщи, че тази акция в Бояна не е делене на митинга и по тази причина приканва всеки, който може, да отиде по-късно пред Министерски съвет, както и на следващия ден на националния митинг.

Демонстрантите скандираха " Мафията - вън! " и " Гешев - срам, оставка и затвор ".

За сряда в София се провежда общонационален протест, като концепцията е на него да се съберат недоволни от цялата страна. Началният час на митинга е разгласен за 19 часа в сряда, само че се чака хора да стартират да се събират още преди обед. Сборният пункт още веднъж е площад " Независимост ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР