Близо половината от републиканците искат бившият президент Доналд Тръмп през

...
Близо половината от републиканците искат бившият президент Доналд Тръмп през
Коментари Харесай

Републиканците отново искат Тръмп за президент

Близо половината от републиканците желаят някогашният президент Доналд Тръмп през 2024 година още веднъж да влезе в Белия дом, съобщи БНР.

Според изследване на изследователския център Пю, извършено през септември тази година 67% от републиканците „ биха желали Тръмп да продължава да бъде съществена политическа фигура в продължение на доста години “, а 44% желаят да го видят още веднъж като президент. 22% от участниците в изследването избират да поддържат друг претендент, само че с убежденията на някогашния американски президент.

Процентът на хората, които считат, че Тръмп би трябвало да резервира значимо наличието си на политическата сцена, се е нараснал с 10 пункта спрямо изследване, направено директно след щурма на Капитолия през януари. Настоящата анкета прилича неотдавнашно изследване, направено измежду жителите на Айова, което демонстрира 53% утвърждение за Доналд Тръмп. Тъй като този щат играе значима роля в изборите, това може да се преглежда, като значителен фактор, в случай че той реши да се кандидатира за президентските избори през 2024.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР