Близо една трета от тийнейджърите по света напоследък преживяват тормоз,

...
Близо една трета от тийнейджърите по света напоследък преживяват тормоз,
Коментари Харесай

Близо 1/3 от тийнейджърите по света преживяват тормоз

Близо една трета от младежите по света в последно време претърпяват тормоз, сочат данни, оповестени за пръв път от Института за статистика на UNESCO.
Новите данни демонстрират, че тормозът визира децата на всички места, във всички райони и страни с разнообразни равнища на приходи. Те са събрани от изследвания в учебно заведение, които наблюдават физическото и прочувственото здраве на младежите. Проучването на Глобалното учебно здраве (GSHS) се концентрира върху деца на възраст от 13 до 17 години в райони с ниски приходи. Също по този начин държанието на децата в учебна възраст (HBSC) се насочва към младежи на възраст от 11 до 15 години в 42 страни, основно в Европа и Северна Америка. Тормозът се отнася до принуждение сред връстници / възпитаници, което се характеризира като " съзнателно и нападателно държание, което се случва неведнъж, когато има действителен или възприеман дисбаланс на силата ".
“Данните са ключът към смяната ", сподели Силвия Монтя, шеф на UIS. " Те могат да разкрият кой е обиден от издевателството и да посочат пътя към по-добро програмиране както от националните държавни управления, по този начин и от интернационалните и неправителствени организации. С течение на времето, трендовете могат да посочат дали намесата работи. В последна сметка колкото повече познания имаме, толкоз повече сме способни да канализираме ресурсите на децата, които се нуждаят най-вече от помощта. "
Глобално момчетата са малко по-изложени на риск от тормоз в учебните заведения, в сравнение с девойките. Данните, които не включват полови или други форми на принуждение, учредено на пола, демонстрират, че повече от 32% от момчетата претърпяват тормоз в учебно заведение, спрямо 28% от девойките, добавя БГНЕС.
Въпреки това, когато се преглеждат десетте страни, в които децата оповестяват за най-високи случаи на тормоз, усреднените резултати описват малко по-различна история. В тези 10 страни 65% от девойките и 62% от момчетата оповестяват за тормоз, което демонстрира, че там, където тормозът е най-широко публикуван, девойките са по-широко наранени.
Социално-икономическият и имигрантският статус също играят роля при издевателството, сочат данните за децата от Европа и Северна Америка. В тези райони социално-икономическият статус, основан на благосъстоянието, заетостта и образованието на родителите, е най-вероятният фактор, предричащ тормоз: двама от петима небогати младежи са отрицателно наранени. За съпоставяне при тийндейджърите от богати фамилии отрицателната статистика сочи, че засегнатите са една четвърт..
И най-после, въз основа на данните от HBSC, децата имигранти са по-уязвими да бъдат унизени, в сравнение с техните връстници, родени в съответната страна. Тъй като миграцията по света доближава нови върхове, си коства да се попита дали тормозът ще усложни още повече способността на тази уязвима група да се учи.
UNESCO ще огласи къс отчет на 8 октомври 2018 година, в който се преглеждат по-задълбочено редица интернационалните източници на данни за тормоз и други форми на принуждение в учебно заведение и се разкриват трендове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР