Близо 9000 украински военнослужещи са били убити във войната с

...
Близо 9000 украински военнослужещи са били убити във войната с
Коментари Харесай

Почти 9000 украински военни са загинали във войната

Близо 9000 украински военнослужещи са били убити във войната с Русия от началото й преди шест месеца. Това заяви началникът на въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Заслужний в понеделник.

Това са първите публични данни за военните загуби, предоставяни от украинската войска след нахлуването след нахлуването на Русия на 24 февруари.

Цифрата излиза от изявление на Залужни на конференция, отдадена на ветераните и фамилиите на починалите. На нея той подчертава, че децата се нуждаят от протекция в няколко елементи на страната, в това число в столицата Киев.

" Те в действителност не схващат нищо, което се случва и несъмнено се нуждаят от отбрана... тъй като татко им е отишъл на фронта и евентуално е измежду съвсем 9000-те убити герои ", споделя на форума генералът.

Залужний не даде повече детайлности и не посочи дали цитираната от него цифра включва всички военнослужещи, убити в борби, в това число граничари.

На същата конференция президентът Володимир Зеленски сподели, че към 1 милион души пазят Украйна като част от украинските въоръжени сили или други служби.

От информацията на командващия липсваха данни за убитите цивилни.

По информация на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна убитите съветски военни са 45 400. Русия не оповестява какъв брой нейни бойци са убити.

По данни на Пентагона военните загуби на Русия са към 80 хиляди убити и ранени в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР