Руското министерство на финансите представи вчера предложение за въвеждане на

...
Руското министерство на финансите представи вчера предложение за въвеждане на
Коментари Харесай

Русия планира да увеличи данъците върху доходите на богатите

Руското министерство на финансите показа през вчерашния ден предложение за въвеждане на данъчни нараствания за лицата с високи приходи, както и за повишение на данъчните ставки върху корпоративните облаги, съобщи ДПА.

Настоящата най-висока данъчна ставка върху приходите се планува да се усили от 15 % на 22 %. Най-ниската данъчна ставка ще остане 13% за приходи до 2,4 млн. рубли (26 000 долара) годишно. Освен това данъчната ставка върху корпоративните облаги ще се усили от 20% на 25%.

По данни на министерството последователното нарастване ще засегне към 3% от чиновниците.

Горната данъчна ставка се ползва единствено за годишни приходи, надвишаващи 50 млн. рубли, написа Българска телеграфна агенция.

Самонаетите лица и военнослужещите във военни зони с релативно високи приходи ще бъдат освободени от измененията.

Приходите от тези увеличени налози ще разрешат на Русия да укрепи запасите си, които са намалели заради продължителната война на Русия против Украйна, показва ДПА.

Според министерството на финансите Москва има намерение да изразходва спомагателните данъчни доходи за планове, свързани със фамилията, децата и младежта, както и за строителство на жилища и пътища и за развиване на ИТ бранша. 

Най-големите нараствания на налозите досега при ръководството на Путин към момента не са утвърдени от Народното събрание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР