Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени днес в

...
Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени днес в
Коментари Харесай

Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени днес в България

Тленните остатъци на цар Фердинанд ще бъдат пренесени през днешния ден в България. Те ще бъдат превозени с боен аероплан до летище София. Оттам ковчегът ще отпътува към двореца Врана, където ще бъде посрещнат от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, дружно със Западно- и средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.
 
Траурната гала ще се организира пред двореца " Врана ", след което ковчегът ще бъде подложен в централното предверие, където ще се състои малко сбогуване в фамилен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за жителите, искащи да отдадат последна респект, оповестиха от Фонд " Цар Борис и Царица Йоана ".
 
Завръщането на тленните остатъци на монарха става 76 години след гибелта му. Досега те бяха положени в криптата на църквата " Св. Августин " в баварския град Кобург, където Фердинанд живее в продължение на 30 години. Вчера там се състоя тържествената прощална църковна работа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР