Близо 561 войници от Националната гвардия на Украйна, към която

...
Близо 561 войници от Националната гвардия на Украйна, към която
Коментари Харесай

561 войници от Националната гвардия на Украйна са убити от началото на войната

Близо 561 бойци от Националната армия на Украйна, към която принадлежи по-специално полкът " Азов ", окопал се в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, са били убити от началото на съветската инвазия, заяви началникът на формированието Олексий Надточи, представен от Франс прес.

Той посочи по време на публикувана онлайн конференция, че още 1697 членове на Националната армия са били ранени в спора.

Изнесените данни са необичаен доклад от страна на украински представител за военните загуби, регистрирани от украинската войска от началото на войната. Украинското министерство на защитата, както и това на Русия всекидневно не разясняват точните данни на военните загуби на съответната страна.

В средата на април украинският президент Володимир Зеленски дефинира на близо сред 2500 и 3000 души броя на убитите украински военни. Близо 10 000 украински бойци са били ранени и " е мъчно да се каже какъв брой от тях ще оцелеят ", добави президентът.

Националната армия на Украйна, подчинена на вътрешното министерство, е основана през март 2014 година вследствие на проевропейското придвижване на Майдана, което докара до свалянето от власт на проруския президент Виктор Янукович, защото новите управляващи се притесняваха от съветска военна намеса в Източна Украйна, показва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР