Близо 53% от младите хора в Европейския съюз имат затруднения

...
Близо 53% от младите хора в Европейския съюз имат затруднения
Коментари Харесай

Над половината от младежите в ЕС са финансово неграмотни

Близо 53% от младежите в Европейския съюз имат усложнения да ръководят персоналните си финанси, да възнамеряват харчовете си и да вземат неприбързани решения при покупки. Това демонстрира проучване, показано от Еврокомисията.
Основните аргументи са лимитираната финансова осведоменост, липса на умения за ръководство на средствата или взимане на прибързани решения при покупка.

От Европейска комисия показват, че пандемията е ускорила нуждата от поощряване на финансова просветеност. По тази причина Комисията започва специфична акция, ориентирана към хората в Европейски Съюз, Норвегия и Исландия. Тя е под надпис „ Твоето бъдеще. Твоят избор “ и визира потребността от информация за потребителите по отношение на техните финансови решения. Тя може да бъде от изгода за хората да възнамеряват и ръководят приходите си, да осъзнаят смисъла на спестяването и да влагат дейно, като обръщат внимание на рисковете, измамите и евентуалното застрашаване на киберсигурността.

Европейската комисия съветна потребителите на финансови услуги добре да преценяват дали действително имат потребност от заем, застраховка или дадена инвестиция, които могат да бъдат рискови или да съставляват дълготраен ангажимент.

Консултациите с самостоятелен източник преди предприемане на значима стъпка за пазаруване на артикул и осъзнаването на значимостта от спестяването на средства играят значима роля в цялостното ръководство на финансите, сочат още от Европейска комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР