Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат

...
Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат
Коментари Харесай

500 деца мерят сили в плувно първенство

Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат присъединяване в Държавното персонално отборно състезание по плуване „ Деца “ в Благоевград. Турнирът ще се организира от 5 до 7 юли в закрития плувен басейн на Семеен кодекс „ Пирин “–Благоевград. В него ще вземат присъединяване плувни очаквания, родени 2007 и 2008 година
 
Турнирът е част от вътрешния календар на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „ Пирин “.
   
Държавното персонално отборно състезание за деца е едно от надпреварите от висок сан, които се организират в Благоевград. През месец март тази година Благоевград бе хазаин и на Международен шампионат по плуване „ Пирин-Благоевград “, в който присъединяване взеха 660 деца от страната и чужбина.
 
Плувният басейн, в който се организират надпреварите, се намира в Спортен комплекс „ Пирин “. Той бе открит в края на 2015 година вследствие на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, за поддръжка и развиване на спорта в града. Съоръжението дава отговор на всички условия за осъществяване на национални и интернационалните шампионати. Басейнът е с размери 50X25.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР