Близо 400 тела са извадени досега, вероятно броят на жертвите

...
Близо 400 тела са извадени досега, вероятно броят на жертвите
Коментари Харесай

Стотици погребани от кален потоп в Сиера Леоне

Близо 400 тела са извадени до момента, евентуално броят на жертвите на свлачище в Сиера Леоне ще доближи 500.

Според основния правосъден доктор на страната Сене Думбуя спасителите са разкрили досега останките на близо 400 души в столицата на страната Фрийтаун.

Той добави, че се чака минимум 500 тела да бъдат открити, до момента в който издирването продължава.

Без дом са останали към 2000 души. Моргите на градските лечебни заведения са препълнени, а жителите на столицата обезверено търсят свои близки.

В два региона на Фрийтаун къщите бяха залети от кални маси. Хората са прибирали трупове от улиците, които се трансформирали в реки.

Кадри, получени от Агенция Франс Прес, демонстрират лавина от керемидена на цвят тиня, която се излива по стръмна улица в столицата, а видеоклипове в обществените мрежи са снимали хора, които са до кръста и до гърдите във вода, в опита си да прекосят пътя.

Фрийтаун е крайбрежен град с 1,2 млн. поданици. Сиера Леоне е една от най-бедните страни в Африка. Тя беше наранена и от вируса ебола през 2014 година, когато починаха над 4000 души.

Около 60% от популацията на Сиера Леоне живее под прага на бедността, по данни на Организация на обединените нации.

We're in #SierraLeone providing clean water & hygiene kits to survivors of devastating the #mudslide https://t.co/MR8rt4cVd9 pic.twitter.com/8RkFb7Najp
— Oxfam International (@Oxfam) 15 август 2017 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР