Близо 1000 души са задържани през четвъртата поредна нощ на

...
Близо 1000 души са задържани през четвъртата поредна нощ на
Коментари Харесай

Франция е в пламъци след четвърта нощ на насилие

Близо 1000 души са арестувани през четвъртата поредна нощ на митинги във Франция. Те избухнаха след убийството на 17-годишно момче от служител на реда при пътна инспекция в предградие на столицата Париж. Подпалени са към 1350 автомобила. Над 230 здания са били подпалени или са понесли вреди. Властите са записали общо 2560 пожара.
 Френският президент Еманюел Макрон прикани родителите в петък да държат младежите вкъщи и предложи ограничавания в обществените медии, с цел да потуши протестите, които се разрастват.
Около 45 хиляди служители на реда и няколко бронирани автомобила се включиха в потушаването на митингите. Безредиците се развихриха в цялата страна, в това число в градове като Марсилия, Лион, Тулуза, Страсбург и Лил, както и в Париж.
 Полицаят, който простреля 17-годишното момче се извини на фамилията, само че гибелта му докара до обновяване на недоволствата против полицията и расовата дискриминация.
В обществените мрежи се появиха фрагменти, на които се вижда детонация в регион на Марсилия. Градските управляващи споделиха, че аргументите за гърмежа се проверяват и че няма данни за потърпевши. В централната част на Марсилия протестиращите разграбиха оръжеен магазин и откраднаха няколко ловни пушки.
 Горяща кола в квартал в Страсбург.
В третия по величина град във Франция - Лион, жандармерията изпрати бронетранспортьори и хеликоптер.
 Линейка минава около горяща кола в Нантер, отвън Париж.
От експлоадирането на размириците до момента са ранени над 200 служители на реда, а стотици стачкуващи са задържани.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР