Близо 100 елитни настолни кораба акостират в Бургас. Изложбата включва

...
Близо 100 елитни настолни кораба акостират в Бургас. Изложбата включва
Коментари Харесай

Модели на кораби от 14-и век до днес представя изложба в Бургас



Близо 100 елитни настолни кораба „ дебаркират ” в Бургас . Изложбата включва атрактивни ветроходни, исторически и модерни кораби, дребни модели и модели, издигнати в бутилка. Някои от експонатите са оценени за хиляди евро.
По традиция Европейска купа " Черно море " по корабомоделен спорт - настолни модели клас " С ", ще показа най-хубавите корабни макети в Бургас, КЦ " Морско казино ", до 4 юли. Сред атрактивните експонати са броненосец " Микасса " - троент златен медалист от международни шампионати, транспортен съд „ Спирея ” - бронзов медалист от международно състезание и Миночистач от Втората международна война, както и транспортен съд от 18 век - адмиралтейски прорез на френската военна фрегата „ Венера ” , споделя Евгени Генов, президент на Българската федерация по корабомоделен спорт.

" Моделът е изработен напълно от естествена дървесина, с цел да не се употребяват бои и подборът на дървесината в другите цветове е по този начин, както е бил обагрен истинският транспортен съд. Моделът е с най-голям златен орден на европейското състезание от преди две години тук в Бургас " .

За направата на моделите създателите преглеждат доста исторически материал, обвързван с оригиналите. За някои от тях има чертежи, само че за други е належащо по-задълбочено проучване, което може да отнеме и към година, разяснява още Евгени Генов. Сред моделите в изложбата има фрегати от 14-и век до модерни кораби. 

Най-добрите модели ще бъдат наградени с медали и дипломи по правилника на международната организация от 2020 година на церемонията по награждаване и закриване на изложбата. На събитието ще участват тимове от Румъния, Сърбия, Чехия, Унгария, Швеция и Дания. България ще бъде показана с 35 корабни модела.

През цялото време на надпреварата моделите ще бъдат изложени и налични за разглеждане от аудитория от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.
Подробностите можете да чуете от звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР