Близките приятелски отношения между Северна Македония и Япония и потенциалът

...
Близките приятелски отношения между Северна Македония и Япония и потенциалът
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Северна Македония се срещна с японския си колега

Близките другарски връзки сред Северна Македония и Япония и капацитетът за усилване на икономическото и бизнес съдействие бяха в центъра на полемиките сред външния министър на Северна Македония Буяр Османи и японския държавния министър на външните работи Такако Сузики през днешния ден в Токио, заяви МИА.

Османи благодари на Япония за поддръжката ѝ посредством разнообразни дарения, безплатни средства и планове, които подтикват икономическото и общественото развиване на Северна Македония, се показва в прессъобщение министерството на външните работи на Северна Македония.

Османи и Сузики приветстваха присъединяване на Северна Македония в Световното ревю EXPO 2025 в Осака и представянето на капиталовите благоприятни условия на Северна Македония в Японската организация за външна търговия (JETRO).

Събеседниците осъдиха съветската военна инвазия в Украйна, която съставлява опасност за мира и стабилността на европейския континент, само че също по този начин е ориентирана към Индийско-Тихоокеанския район и интернационалната сигурност като цяло.

Многостранното съдействие и взаимната поддръжка за кандидатури в интернационалните организации също бяха разисквани.

Такако Сузики изрази поддръжката на Япония за процеса на евроинтеграция на Северна Македония, който е от извънредно значение за стабилността на страната и района. Османи удостовери поддръжката за напъните на Япония за свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район, като добави, че интернационалното статуквото в района не би трябвало да се трансформира едностранно и посредством потребление на мощ, се споделя още в прессъобщението.

От Токио Османи отпътува за Вашингтон за присъединяване в Стратегическия разговор сред Северна Македония и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР