Блъскаха ни, удряха ни, ритаха ни, сподели един от потърпевшите,

...
Блъскаха ни, удряха ни, ритаха ни, сподели един от потърпевшите,
Коментари Харесай

Спасители и полски туристи се сбиха на плажа в „Слънчев бряг“

Блъскаха ни, удряха ни, ритаха ни, показа един от пострадалите, 22-годишният Адриан

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от морски спасители на плажа в Слънчев бряг в късния следобяд в понеделник пред очите на десетки почиващи възрастни и деца, заяви един от пострадалите, 22-годишният Адриан, представен от.

След експанзията спасителите са напуснали морския пост, който охраняват, и избягали преди идването на полицията. Няколко почиващи са създали видеоклипове на случая.

„ Всяка година почиваме в България, пристигнахме в неделя две фамилии, девет души, защото се задържахме малко да разгледаме Румъния. В неделя взехме решение да си починем, а в понеделник следобяд – на плаж. “ – споделя Адриан.

Всичко за туристите било отлично, поставили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно страдание имало талази и не можело да се влиза, в действителност оттова почнал и казусът.

Въпреки вълните и възбраната в морето имало влезнала някаква стара двойка. „ Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този миг мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, жестоко на открито. Почувствахме се извънредно, в действителност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да избавят, се държат по подобен недодялан метод. “ – споделя Адриан.

Младежът, дружно с татко си Дариуш (40 г.) били покрай случката и се намесили. „ Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или… През предходната година имах интервенция на хематом с отваряне на черепа, в този момент имам титанова пластина, знам си положението и в никакъв случай не бих подхванал физически риск, в случай че знаех какво ме чака. Думите, които споделих на спасителите бяха: Спокойно, за какво по този начин, дайте без кавги, това са възрастни хора. “

В този миг спокойното протичане на плажуването завършило. „ Единият от спасителите блъсна мен, след това баща. Татко падна на земята. Удариха ме повторно, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че приказва нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея. Няма да повярвате, само че пристигна и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, само че несъмнено се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията. “ – разказва Адриан обстановката от своята позиция.

40-годишният Дариуш, татко му, бил съборен на земята с удар в главата. Вече когато лежал на пясъка, единият избавител го ритнал с крайник в стомаха. „ Изкара му въздуха, баща стартира да се задушава и да се гърчи, като видяха, че не му стига въздуха, двамата спасители хукнаха и избягаха. “. Българин от плажа в това време извикал полиция, само че патрулът не заварил биячите.

„ Извинявай, че не можах да оказа помощ повече. Съжалявам за това, което ви се случи и, че не можах да се намеся по-рано. Срамувам се за моята страна и се надявам, че тия ***** ще бъдат арестувани. “ – написал в СМС до Адриан българинът, извикал полицията и подготвен да даде показания в полицейското ръководство.

Други българи от плажа са снимали случая и предали записите на полското семейство с цел да може да се отбрани, а спасителите да бъдат издирени и осъдени.

„ Полицейският патрул ни записа данните, моите и на татко ми, до момента в който си вземем документите от хотела към този момент беше станало 5 и в полицията ни споделиха да дойдем във вторник. Много се надявам казусът да не остане прикрит в някакво чекмедже, а отговорните да получат наказване за държанието си. Те са там да избавят хора, а не да ги бият. “ – споделя още Адриан.

Предстои младежът, татко му и годеницата му да бъдат освидетелствани от правосъден доктор. Бащата има рана в главата на тила, а Марта e с хематом на едното око.

*Записите са направени отдалече, само че на тях се виждат спасителите, мъжете с червени гащета, които блъскат и събарят туристите. Клипът с експанзията можете да видите
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР