Благоевград. Началник отдел Образование“ на Община Благоевград Симона Митова награди

...
Благоевград. Началник отдел Образование“ на Община Благоевград Симона Митова награди
Коментари Харесай

Благоевград: Наградиха отличените в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“

Благоевград. Началник отдел „ Образование “ на Община Благоевград Симона Митова награди отличените младежи в IV народен училищен конкурс „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “. Официалната гала се състоя в Младежки дом, към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината . Симона Митова поздрави уредниците и участниците в състезанието от името на кмета доктор Атанас Камбитов и от свое име.
„ За мен е чест да ви поздравя от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и от свое име. С провеждането и присъединяване в състезанието „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “, Вие показвате отношение към природата и едно от най- огромните благосъстояния на България, а точно парк „ Рила “. Чрез състезанието се разпространяват освен даденостите на парка и неговото огромно значение, само че цялата хубост, която има Пиринския край. Щастлива съм, че за четвърта година има толкоз огромен интерес и толкоз младежи са намерили ентусиазъм да предадат хубостта и уникалността на парка през личния си взор. Това е доказателство какъв брой отговорно младо общество пораства и ние се гордеем с всеки един от Вас! Ние изрично ще продължим да Ви насърчаваме и да провокираме вашия гений, умения, познания, мислене, въображение “, сподели Симона Митова.
Общо в пет категории бяха връчени първо, второ, трето място и поощрителни награди. Жури дефинира първо място за „ рисунка “ от 1 - 4 клас да отиде при Парисиана Николова от Велинград, на второ място бе отличена Христина Христова от Благоевград, а на трето Берин Али от Кърджали. В същата категория за възрастова група от 5 до 12 клас, трето място е за Светлана Петрова от Велико Търново, на второ - Десислава Димитрова от Ловеч и на първо - Даниел Петров от Русе. За снимка в състезанието на трето, второ и първо място се класираха Цветелина Грозданова от Панагюрище, Ема Недева от Гоце Делчев и Георги Попадийн от Костенец. Организаторите бяха безапелационни, че с всяка минала година, изборът става все по- сложен, защото децата стават все по- надарени.Това е и повода в категориите „ Разказ “ и „ Есе “ да има две втори и две трети места. На първо място със своя роман бе отличен Мартин Станоев от Благоевград, второ място бе за Милица Иванова от Варна и Енисел Кунчова от Якоруда, трети награди за Метие Ходжова от Велинград и Лора Каменова от Берковица. Първо място за есе сграбчи Станислава Стефанова от Петрич. На второ място бяха наградени Йоана Борисова от Дупница и Любомира Димитрова от Свищов. На трето място Николай Манолев от Петрич и Семра Молаали от Гоце Делчев. Творбите на участниците ще останат изложени във фоайето на постройката на Младежки дом, където ще могат да бъдат прегледани.
Сред формалните посетители участваха зам. регионалният шеф Иван Стоянов, началникът на РИО – Благоевград Ивайло Златанов, домакинът на събитието, шефът на Национален парк Рила Красимир Андонов, представители на просветителни институции, преподаватели и родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР