„Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги

...
„Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги
Коментари Харесай

136-та годишнина от рождението на Георги Димитров честват в Ковачевци

„ Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги Димитров, тъй като малко останаха българите, които могат да се сравнят с него ".

Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев на тържественото отбелязване на 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров в родното му Ковачевци.

Той добави, че би трябвало да пазим загатна за предишното и персони като Димитров, тъй като има хора, които желаят да ги заличат. „ Радвам се, че родното му място - Ковачевци всяка година провежда тържества по случай рождението му, тъй като сте дали на света един заслужен българин, чието име е записано в международната история ", сподели още Стойнев.

Народният представител съобщи, че през днешния ден отдаваме респект освен на него, само че и на всички, които са се борили за един по-справедлив и заслужен живот през годините.

Драгомир Стойнев прочете и приветствен адрес от ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към жителите и гостите на Ковачевци.

„ Отбелязването на рождения ден на Георги Димитров е мотив за размисъл. Повод да си напомним тези славни страници от 127-годишнината на Българската социалистическа партия, а Георги Димитров е част от онази голяма, изконна съпротивителна мощ на българския народ. 136-години след рождението на героя от Лайпциг, на този огромен български политик, парламентарист и международен деятел на придвижването на служащите, българите са още веднъж пред паметниците на Димитров в цялата страна, в символ на респект към делото му.

Един от най-обругаваните политици за тези 28 години, един от политиците, чието дело се пробват да заличат. Но то е незаличимо ", написа Нинова в поздравлението си.



Гости на тържеството бяха и народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Станислав Владимиров и Любомир Бонев, ръководителят на ОблС на Българска социалистическа партия - Перник Валентин Петков, ръководителите на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Перник, Радомир и Брезник - Кирил Леонов, Георги Георгиев и Венета Петрова, ген. Ангел Марин - вицепрезидент на Република България 2002 - 2012 година, ръководителят на БАС Симеон Игнатов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР