Благодаря на г-н Марешки за съвместната работа. Мога да ви

...
Благодаря на г-н Марешки за съвместната работа. Мога да ви
Коментари Харесай

Симеонов и Марешки: Разбираме се с половин дума, в листите ни са най-достойните

" Благодаря на господин Марешки за взаимната работа. Мога да ви уверя, че с него се разбираме с половин дума - нещо, което досега най-малко на мен не ми се е случвало в други обединения. " Това разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов. Днес в София бяха показани водачите на листи на „ Патриотична коалиция – Воля и НФСБ “ за идните парламентарни избори.

" Искам и аз да благодаря, естествено, на господин Симеонов за в действителност съвършената работа, която е досега, и на всички останали сътрудници от останалите обединения, които се включиха в нашата коалиция ", сподели от своя страна водачът на " Воля " Веселин Марешки.

Припомняме, че общо осем партии влязоха публично в обединението към " Воля " и НФСБ.

При нас са най-достойните в разнообразни области, разгласи Марешки. Той даде за образец някогашните футболисти Петър Жеков и Димитър Пенев, както и ексбаскетболиста Георги Младенов, които били измежду най-великите в спорта.

95% от листите ни са гражданска квота, а не партийни функционери, увери водачът на " Воля ".

Много адвокати и инженери имало още измежду претендентите на " Воля и НФСБ " за 45-ото Народно заседание, както и представители на едно от " низвергнатите класи " - на медицинските сестри и фармацевтите.

За разлика от други обединения - като Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България ", в които имало разпад, при тях течал противоположният развой. Веселин Марешки даде за образец и военния военачалник от запаса Димитър Шивиков, който също ще е в листите на " Патриотичната коалиция ".

На въпрос на " Флагман " - дали биха подкрепили държавно управление " Борисов 4 ", Валери Симеонов отговори: " Само след координиране на програмата за ръководство - по този начин, както направихме в 43-ото, по този начин както направихме в 44-ото (Народно събрание). Ако си спомняте, един месец имаше координиране на двете стратегии. Докато не се създаде обща стратегия, не мога да ви отговоря дали ще подкрепим " Борисов 4 ", или няма да подкрепим. Защото тука не е въпрос на харесване, на персонални връзки, а е въпрос на задания, които сме поели в предизборната акция, задания, които сме си сложили в нашата стратегия, и съответното координиране с програмата на ГЕРБ, в случай че съответно имате поради ГЕРБ. Но това се отнася за всяка друга партия. "

Веселин Марешки от своя страна сподели, че " Воля " не е била част от кабинета " Борисов 3 ", тъй като имали разминавания по първата точка от програмата - държавна верига от бензиностанции, която да сътвори правила в този бизнес и да смъкна цените на горивата. Това щяло да даде подтик на стопанската система и на дребния и междинния бизнес.

Подпомагането на дребните в стопанската система и битката с картелите ще е съществена точка в програмата на " Воля и НФСБ " и за идните избори, оповестиха от обединението през днешния ден.

Минимална пенсия от 500 лева и преизчисляване на всички пенсии е друга част от програмата им.

Веселин Марешки увери, че няма да вземат участие в черна и кална акция, а ще залагат на позитивните послания.

Валери Симеонов пък сподели, че в досегашните обединения на НФСБ те не срещнали схващане за това, че в основата на патриотизма стои стопанската система.

Симеонов и Марешки ги свързвало и това, че и двамата като бизнесмени тръгнали " от нищото " и сами развили личните си бизнеси.

Гръбнакът на всяка стопанска система е дребният и междинният бизнес. Затова от " Воля и НФСБ " щели се борят страната да не бъде " мащеха " за дребните и да не толерира огромните играчи.

Недопускане проклятието в българската политика и в българския преход - Движение за права и свободи, до присъединяване в ръководството, ще е друга цел на " Патриотичната коалиция ", увери Валери Симеонов. Когато партията на Доган е във властта, тогава са най-тежките интервали за България, аргументира се водачът на НФСБ.

Марешки още веднъж съобщи, че ще подпише предизборни контракти с жителите.

" Затова и мотото ни в тази акция, - тъй като политиците ни би трябвало да бъдат прислужници на народа, а не противоположното, - едно от нещата, с които ние се обръщаме към хората, това е " Гласувайте ни задания ". Вие, жителите, ни давате задания, ние, политиците, сме длъжни да ги изпълняваме. Програмата ни е мощна, тимът ни е мощен и обединен ", разгласи водачът на " Воля ".

Веселин Марешки сподели и че ръководителят на парламентарната им група Гергана Стефанова няма да е претендент за народен представител на тези избори. Тя била първият заместник-председател в партията - " най-важният човек след мен ".

Стефанова щяла да се отдръпна, с цел да се занимава с партийните структури.

" Считаме, че по този начин е заслужено. След този мандат, идващия, който считаме да изкараме, най-вероятно същото ще направя и аз, само че към момента в този мандат ще остана самичък, с цел да свърша работата ", съобщи Марешки.

Борбата с хазарта ще продължи да е една от задачите на " Воля " и НФСБ, добави той.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР