Благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е

...
Благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е
Коментари Харесай

В Брюксел Борисов обеща да изпълни препоръките от доклада

Благодаря на Европейската комисия за извънредно обективния отчет, който е отчел напредъка на България и добре е описал какво още би трябвало да осъществим, с цел да бъдем отличници в тази посока. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на изключителното съвещание на Европейския съвет.

Той акцентира, че страната ни ще се съобрази с рекомендациите на Венецианската комисия, тъй че България да извърши уговорките си по линия на мониторинга, отнасящ се за всички страни от Европейски Съюз. Премиерът изрази убеденост, че в границите на Европейския съвет ще бъдат взети съответни решения в отговор на процесите, които текат в Европа и света.

„ Геостратегическото състояние на България е такова, че сме извънредно подвластни от споровете, които са към нас. Отношенията сред Азербайджан и Армения са доста значими за този район, настояваме неотложно да се приключи огъня, защото поддържаме извънредно другарски връзки и с двете страни, доста са ни значими за стокообмена “, съобщи българският министър председател. Борисов посочи, че страната ни е изрично срещу присъединяване на трети страни в спора.

Той изрази вяра, че въз основата на разговора и договарянията ще бъдат признати нужните решения и за нормализиране на ситуацията в Източното Средиземноморие. Премиерът означи, че посредством дипломация могат да бъдат преодолени всички спорове наоколо до България

. „ Затова смятам, че Европейският съюз доста вярно организира съвещания, благодаря и на Шарл Мишел, както и на Германското председателство с канцлера Меркел, за успокояване безусловно на нашия район “, уточни министър-председателят Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР