Благодарение на строгите мерки в началото на епидемията ние дори

...
Благодарение на строгите мерки в началото на епидемията ние дори
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Първият локдаун ни опази от първа вълна


Благодарение на строгите ограничения при започване на епидемията ние даже не сме имали първа вълна. Тогава бяха избавени десетки хиляди българи, разяснява пред Българска национална телевизия проф. Николай Габровски, зам.-директор на „ Пирогов “. Той бе безапелационен – изолираност и имунизация са пътят към надзор над пандемията.

Изкарахме тежък ноември, за мен това беше същинската първа вълна, добави професорът. По мотив следващото затваряне той изясни, че това е вярното решение, тъй като сега „ нашият проблем се споделя и няма друго име.

Здравната система е готова, към този момент го доказахме. Борим се за една по-нормална есен, до тогава знайте, че ще има ограничавания, предизвести проф. Габровски.

По думите му английският вид на вируса визира и по-млади пациенти, само че аргументите са най-малко две – едната е че, младите си помислиха, че са застраховани от тежко протичане и не съблюдават толкоз ограничения. Другата е, че задачата на този вид е младият организъм.

Проф. Габровски заяви, че имунизирането продължава и лекарите са в цялостна подготвеност. " Не имунизираме единствено с " АстраЗенека ", само че имунизацията с " Пфайзер " и " Модерна " не беше прилагана всеобщо, тъй като нямахме задоволително дози. РНК имунизациите не са се пазели за избрани хора, акцентира той.

В момента в „ Пирогов “ има над 450 пациенти с ковид, а над 55-56 индивида са в реанимационните отделения и съвсем всички са интубирани.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР