Благодарение на широкото си разпространение в природата ясписът е известен

...
Благодарение на широкото си разпространение в природата ясписът е известен
Коментари Харесай

Значение и свойства на ясписа

Благодарение на необятното си разпространяване в природата ясписът е прочут на индивида от хиляди години. В античните времена и Средните епохи ясписът се е употребявал за доста цели и е бил високо скъп. Значението му е триумфи и насърчаване на интуицията.

Днес той се счита за полускъпоценен камък и постоянно се употребява не за бижута, а за облицовки. Ясписът е присъщ с това, че се поддава на гланциране и може да бъде реализирано гланциране до огледален резултат.

В древността от яспис са се изработвали амулети, талисмани, печати, вази, колони за храмове, камини. Срещат се както едноцветни, по този начин и пъстри разновидности на камъка.

На ясписа постоянно са се приписвали вълшебен свойства. Ясписът е мощен амулет, който оказва помощ на притежателя си да се схваща добре с хората.

 Значение и свойства на ясписа

Ясписът носи мир и естетика в фамилията и триумфи в бизнеса.

Украшенията от яспис или предмет от този камък спомага за красноречието, покачва отговорността и силата. Ясписът спомага за победи и прави притежателя си по-мъдър.

Камъните с топли нюанси са безграничен източник на сила, които зареждат всеки, стига да се намира покрай камъка или да го носи до тялото си.

Ясписът в студени нюанси спомага за увеличаване на интуицията и пази от уроки.

Смята се, че ясписът защищава от настинки, зъбобол и заболявания на очите, както и от характерни женски заболявания. Ясписът пази стомаха от заболявания и спомага бързо да прогоните отрицателните мисли от мозъка си.

Според антични целители ясписът спомага да се удължи младостта. При странствуване постоянно носете най-малко едно малко камъче, то ще ви помогне и ще ви носи шанс.

Ясписът усъвършенства настроението, възстановява съня, гони безпричинните страхове и даже може да лекува душевен разстройства.

Кутия за бижута от яспис или ваза служи като страж на дома от злоба и негативни въздействия.

Ясписът работи доста добре на Девите, подарява ги с мъдрост и ги пази от зло. Топче от яспис може да ви защищити от недомислени действия. За Рибите ясписът е мощен съдружник, той им оказва помощ в битката им с трудностите в живота. Ясписът оказва помощ на Рибите да живеят освен в света на фантазиите си, само че и в действителността.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР