Бизнесменът нарече ИИ революционно постижение в областта на технологиите, но

...
Бизнесменът нарече ИИ революционно постижение в областта на технологиите, но
Коментари Харесай

Бил Гейтс видя заплаха у хората, въоръжени с изкуствен интелект

Бизнесменът назова ИИ революционно достижение в региона на технологиите, само че обърна внимание на многочислените опасности, свързани с невронните мрежи.

Предприемачът е уверен, че необятното потребление на ИИ „ повдига редица сложни въпроси по отношение на работната мощ, правната система, необективността и доста други “.

Бизнесменът сподели, че новаторските технологии могат да трансформират работата на цели промишлености, в това число селското стопанство, образованието и опазването на здравето.

Така да вземем за пример, изкуственият разсъдък ще може да се занимава със селекцията на семена, да прави проекти за образование на възпитаници и да освобождава медицинските служащи от документите. Според Бил Гейтс всичко това може да бъде от огромна изгода, само че хората би трябвало да употребяват новите благоприятни условия рационално.

Друг значим проблем, който Бил Гейтс загатва, е достъпността на изкуствения разсъдък.

„ Светът би трябвало да се увери, че всички, освен богатите, могат да се възползват от изкуствения разсъдък. Правителствата и благотворителните организации ще играят значима роля за понижаване на тези неравенства “, написа той.

Бизнесменът добави, че с развиването на технологиите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР