През последната година в САЩ са регистрирани атаки на кибер

...
През последната година в САЩ са регистрирани атаки на кибер
Коментари Харесай

Разкриха броя на атаките на кибер армията на Китай срещу организации в САЩ

През последната година в Съединени американски щати са регистрирани офанзиви на " кибер армията " на Китай против 20 организации, оповестява изданиетоThe Washington Post, базирайки се на неназовани служители и представители на сферата на интернет сигурността.

Съобщава се, че в листата на потърпевшите от хакерските офанзиви влизат огромно пристанище на западното крайбрежие на страната, нефтопровод и газопровод, водоснабдителна система на Хаваите. Освен това, под опасност от офанзива е попаднала компания-оператор на електроенергийната система на щата Тексас, която работи без значение от системите на останалата част на Съединени американски щати.

Според събеседниците на изданието, посредством многочислени офанзиви Пекин има намерение да усложни изпращането на американски войски и съоръжение в Тайван при положение на спор на острова.

" Това е доста изменение спрямо китайската киберактивност отпреди седем - 10 години, която се фокусираше основно върху политическия и икономическия шпионаж ", споделя той.

Съобщава се, че хакерската атака също по този начин е парализирала работата на четири терминала в пристанищата на Австралия.

По-рано изданието свързаше тези нови данни с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР