Стана известно, че се разразява скандал около изтичане на информация,

...
Стана известно, че се разразява скандал около изтичане на информация,
Коментари Харесай

Китайски хакери са обвинени в шпионаж на държави от цяла Югоизточна Азия

Стана известно, че се развихря скандал към приключване на информация, обвързвано с 500 файла на шанхайския реализатор по сигурността I-Soon, прочут още като Anxun, чиито документи попаднаха в интернет в средата на февруари и бързо се разпространиха измежду медиите и специалистите по киберсигурност, които ревизираха достоверността на тези файлове.

За това оповестява Nikkei Asia.

Твърди се, че във файловете измежду другите са записани 80 цели, които свидетелстват, че китайски хакери, свързани с страната, са проникнали в държавни организации и частни софтуерни компании в Тайланд, Виетнам, Малайзия, Индонезия, Мианмар и Камбоджа. И че сякаш този кибер шпионаж е имал за цел да събере информация за западните софтуерни компании, опериращи в района.

" Китай е велика мощ и има дълбоки ползи в Югоизточна Азия. Китайците желаят да знаят какво се случва и кибернетичните принадлежности им оказват помощ да поддържат напъните си за завоюване на длъжностни лица. Освен това, те са заинтригувани от запазването на конфиденциалната информация и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР