Измамниците в интернет започнаха да крадат биометрични данни и други

...
Измамниците в интернет започнаха да крадат биометрични данни и други
Коментари Харесай

Киберпрестъпниците се научиха да крадат лица

Измамниците в интернет започнаха да крадат биометрични данни и други потребителски данни. Това заяви BleepingComputer.

Доклад, оповестен от Group-IB, разказва новия злотворен програмен продукт Gold Pickaxe. Нападателите конфигурират стратегии на смарт телефоните и компютрите на потребителите по излъган метод, с цел да откраднат техните биометрични данни.

В материала особено се обръща внимание на кражбата на биометрични данни. Това се случва посредством приложения, които взаимодействат с камерата на устройството. Специалистите на Group-IB са уверени, че по-късно киберпрестъпниците употребяват откраднати цифрови лицеви изображения, с цел да основат реалистични deepfakes. Хакерите също по този начин са се научили по какъв начин да употребяват deepfakes, с цел да получат достъп до банковите сметки на потребителите.

Обикновено злотворен програмен продукт се популяризира посредством фишинг. На потребителите на Android се предлага да изтеглят приложението от чужд уебсайт, който наподобява на Гугъл Play store. Собствениците на iPhone биват помолени да конфигурират услугата TestFlight и да изтеглят специфичен профил.

Хакерите работят главно в Азиатско-тихоокеанския район.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР