Анализатори на компаниите Lumen Labs и Satori Intelligence, специализирани в

...
Анализатори на компаниите Lumen Labs и Satori Intelligence, специализирани в
Коментари Харесай

Нов ботнет е заразил 46 хиляди Wi-Fi рутера по целия свят

Анализатори на фирмите Lumen Labs и Satori Intelligence, профилирани в киберсигурността, са разпознали голяма мрежа от инфектирани Wi-Fi-роутери и Android смарт телефони. Заразяването е станало посредством ботнета The Moon, оповестява Arstechnica.

Експертите оповестиха, че са разкрили измамнически прокси услуги за ръководство на рутери и смарт телефони. Около 72 часа е лишило на хакерите да включат към 6 хиляди маршрутизатора Asus в ботнета, както и към 40 хиляди рутера от разнообразни модели в 88 страни.

По-голямата част от инфектираните рутери са регистрирани най-вече в прокси услугата Faceless, която хакерите употребяват за анонимизиране, а по-голямата част от ботовете, които съставляват The Moon, са ситуирани в Съединени американски щати.

Освен това, експерти от Satori Intelligence откриха 28 приложения в услугата Гугъл Play, скрито активиращи потребителските устройства за работа в прокси мрежата ProxyLib, състояща се от 190 хиляди възела. ProxyLib е обвързвана с отстранения от Гугъл Play измамнически VPN-клиент, заразявал смарт телефони, които по-късно са били употребявани в лъжливи схеми с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР