Бизнесменът Димитър Георгиев използва откриването на фестивала Сцена на кръстопът

...
Бизнесменът Димитър Георгиев използва откриването на фестивала Сцена на кръстопът
Коментари Харесай

Вместо театър: Бизнесмен обвини НИНКН, че е ОПГ заради проект за милиони в Пловдив

Бизнесменът Димитър Георгиев употребява откриването на фестивала „ Сцена на кръстопът ” за естрада за проблема с археологията на Понеделник пазара.
Прочетете още
„ През 2001 година закупих парцела от банка, където бе заложен от Община Пловдив. Седем години финансирах археологически разкопки. За 15 години три колектива работиха по планове, с цел да бъде основано нещо хубаво за Пловдив ”,  сподели Георгиев и уточни, че всички планове за изграждане на постройка там са били отхвърлени от Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности към министъра на културата.

„ Археолозите споделят да, архитектите – не. Министър Боил Банов сподели, че би трябвало да създадем публично разискване, макар че такова се прави на фаза механически план. Ние го направихме.  Тогава арх. Петкана Бакалова ми сподели, че с този проектант планът няма да мине.  Неин брачен партньор е шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание ”, описа Георгиев и ги дефинира като ОПГ – проведена незаконна група, която има въздействие върху Камарите на архитектите в няколко български града.

Георгиев атакува и основния проектант Димитър Ахрянов, че индикаторите за застрояване са изменени единствено за неговия терен, а след това са му се извинявали. На финала той прикани пловдивчани да се преборят с мафията.

Неподходящата за откриването тирада изнерви публиката в залата и на два пъти феновете започваха толкоз бурно да ръкопляскат, че заглушаваха думите му. Накрая се намеси и Росица Обрешкова от фестивалния екип, която съумя въпреки всичко да разгласи „ Сцена на кръстопът ” за открита.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР