Бизнес активността в еврозоната нараства с най-бързия си темп от

...
Бизнес активността в еврозоната нараства с най-бързия си темп от
Коментари Харесай

Бум на икономиката в еврозоната с отпадането на COVID ограниченията

Бизнес интензивността в еврозоната нараства с най-бързия си ритъм от три години, се показва в изследване, откакто европейската стопанска система праволинейно се отваря още веднъж от месеци на COVID-19 ограничавания, осведоми " Франс прес ".

Очакваното с интерес изследване сподели, че скокът в търсенето даже е проблем за стопанската система, като фабриките и компаниите не могат да посрещнат рекордното търсене.

Според данните " притокът на поръчки се усили до степен, която не е следена в продължение на съвсем 15 години ", прецизира групата за стопански данни IHS Markit.

Индексът PMI на компанията, един от най-ранните индикатори за това дали стопанската система нараства, показва, че интензивността се е повишила от 53,8 през април до мощните 56,9 през май, над равнището от 50 точки, който демонстрира напредък.

Крис Уилямсън, основен икономист на бизнеса в IHS Markit, съобщи, че растежът би бил " още по-силен ", в случай че не бяха закъсненията във веригата на доставки и компликациите при рестартирането на бизнеса задоволително бързо, с цел да отговори на търсенето.

" Дефицитът на бизнес продукция по отношение на търсенето е най-високият в 23-годишната история на изследването ", сподели Уилямсън.

Сред страните IHS Markit съобщи, че Франция, където пандемичният спад е бил бездънен, е повишена " изключително внезапно ".

Германия също регистрира мощна продукция, макар че " индустриалният бранш означи муден напредък от рекордното скорошно разширение на скоростта с помощта на усложненията във веригата на доставки ", се споделя в него.

Борбата за облекчаване на неистовото търсене ще има резултат върху цените, сподели изследването.

" Колко дълго ще продължи този инфлационен напън, ще зависи от това какъв брой бързо предлагането се връща в сходство с търсенето ", сподели Уилямсън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР