Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от

...
Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков хвърли оставка от ВМА заради цензура

Бившият здравен министър доктор Мирослав Ненков е подал оставка от Военномедицинска академия (ВМА), откакто е приканен от шефа на болничното заведение ген. проф. Венцислав Мутафчийски да приключи медийните си изяви. Това съобщи самият доктор Ненков, който е анестезиолог в изявление пред Дарик радио.

" Подадох оставката си от Военна болница, тъй като ми не разрешиха да изричам мнението си. Лиших се от това самичък, с цел да имам правото да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист - неща, които аз мисля ", съобщи някогашният здравен министър.

По неговите думи шефът на ВМА - ген. Мутафчийски, счита, че изявленията на доктор Ненков уронват престижа на болничното заведение.



Самият доктор обаче акцентира, че изявите му в медиите са в извънработно време, а опитите за надзор над мнението му, когато не извършва отговорностите си на доктор, са нарушение на свободата на словото.

" Аз не бих могъл да бъда изразител на каквато и да е позиция на ВМА, тъй като аз там съм никой, аз съм редови доктор ", безапелационен е доктор Ненков.

Той изрази съмнения, че военачалник Мутафчийски е бил притиснат от " служител в държавна институция " да наложи цензура измежду чиновниците си.

" Отношението към свободата на изложение е като това заместник-главният прокурор да се тормози, че основният прокурор може да го убие ", декларира Ненков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР