Бившият заместник-министър икономиката Александър Манолев вече с обвинение заради къщата

...
Бившият заместник-министър икономиката Александър Манолев вече с обвинение заради къщата
Коментари Харесай

Извънредни разкрития за Александър Манолев! Вече е обвиняем с голяма гаранция

Бившият заместник-министър стопанската система Александър Манолев към този момент с обвиняване поради къщата за посетители край Сандански. Манолев е притеглен като подстрекател и помощник.

Като обвинен е привлечена и Ана Димитрова - бенефициентът по плана. Обвинението е за показване на погрешни данни към Фонд " Земеделие ". За нея избрана мярка за неотклонение в размер на 2 хиляди лв., а на Александър Манолев – 100 хиляди лв..

Според прокуратурата всички събрани до този миг доказателства демонстрират, че всичко направено с къщата – и построяването й с евросредства и по-късно потреблението й, е направено за угаждане на персоналните потребности на заместник-министър Александър Манолев. Той е отказал да му бъде направена криминалистическа регистрация и е отказал да подаде декларация за имотно положение. В момента прокуратурата очаква резултати от мобилните оператори, които ще покажат дали посоченият на доста места в документите  за къщата за посетители телефон не е персоналният телефон на Манолев с каквато информация разполагат от прокуратурата.

Според прокуратурата, европейските пари за къщата за посетители в Сандански били отпуснати след показване на редица погрешни сведения пред Държавен фонд Земеделие. Така да вземем за пример, подписите в документите, които би трябвало да са на шефът на фирма-заявител Ана Димитрова, са положени от различен човек. Кой обаче – още не е открито. А Ана Димитрова се оказва щерка на детегледачката на Александър Манолев. Европарите тя получила, откакто заявила, че е взела лозови насаждения чартърен от Александър Манолев и по този начин потвърдила, че се занимава със земеделска активност.

" Самата Ана Димитрова съобщи, че даже не знае тъкмо по какъв начин се отглеждат лозовите насаждения. Споменава името на човек, който не познава, само че той се грижел за това, т.е. всичките тези доказателства сочат на безапелационен извод че действителното желание и действителната активност е облекчаване на персоналните потребности на Александър Манолев.  Тази къща е била употребена само и единствено от Александър Манолев и неговото семейство ", сподели представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Установено е още, че някой е платила дължимия туристически налог за къщата за посетители в деня, в който прокуратурата е почнала следствието си. Точно тогава в община Сандански са импортирани и редица други документи на обекта.

" От Общината не получаваме подпомагане, изразяващо се главно в неспомняне на това кой е донесъл справката декларация, в това число и на това кой е платил налога. Прокуратурата изиска видеонаблюдението, което е било осъществено от Общината. Отговорът, който получи прокуратурата е, че за видонаблюдението дава отговор човек, който не е на работа и да пожелаваме документите след 30 април ", изясни Арнаудова.

Задължителният дневник, в който е трябвало да бъдат вписвани гостите в къщата, към момента не е открит. Туристи, посетили парцела, също няма.

От своя страна Александър Манолев популяризира позицията си до медиите, като изрази задоволството си от обстоятелството, че ще има дело против него, тъй като това било най-хубавият метод да се видят доказателствата против него. Бившият заместник-министър показва и учудването си от размера на гаранцията от 100 000 лв., която прокуратурата му дефинира.

Ето и позицията на някогашния заместник-министър:

" Радвам се, че се стига до дело. Мисля, че това е най-хубавият метод да се видят всички доказателства и да се реши дали имам някаква виновност. Защото, в случай че всичко беше свършило с една инспекция, щеше да остане подозрение в обществото дали способените органи са създали всичко по тематиката. Сега пред очите на всички ще се прегледат и видят доказателствата. Вярвам, че съдът ще вземе независимо решение на основата на тях, а не на база медийни внушения. Уверен съм, че с времето ще се види каква е истината, уповавам се и тогава медийният интерес да е толкоз огромен колкото сега.

Имам лично мнение за всичко, което се изнася по случая, само че ще се въздържа да разясня, изключително когато към този момент има и дело и всичко, което се каже може да се преглежда и в заседателната зала.

И още една вест за мен от последните минути - наложена ми е гаранция в размер на 100 хиляди лева Нямам пояснение за нейния размер, пробвам се да премълча всички мнения по какъв начин и за какво се дефинира тя и всевъзможни аналогии с други, доста по-тежки каузи, на които сме очевидци. Ще я апелирам, уповавам се разсъдъка да надделее ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР