Бившият заместник-директор на киберкомандването на САЩ, Чарли Мур (генерал-лейтенант), предупреди,

...
Бившият заместник-директор на киберкомандването на САЩ, Чарли Мур (генерал-лейтенант), предупреди,
Коментари Харесай

Ето кой ще бъде ликвидиран, след като Киев получи F-16 според Newsweek

Бившият заместник-директор на киберкомандването на Съединени американски щати, Чарли Мур (генерал-лейтенант), предизвести, че в случай че западните страни доставят на Украйна изтребители F-16, задграничният персонален състав, обслужващ самолетите, може да се трансформира в законна цел за съветските въоръжени сили, заяви американското издание Newsweek.

Според генерал-лейтенант Мур, F-16 изискват водене на централизирани бази, което ги прави подобаващи за съветски офанзиви. За да се поддържат тези бази, Украйна ще има потребност от експерти от НАТО или от западни страни. В случая на въоръжения спор, тези експерти стават доста изкушаваща цел за Русия.

Генерал-лейтенант Мур акцентира, че образованието на украинските водачи, с цел да могат да ръководят и употребяват дейно тези самолети, съставлява напълно обособен и не дребен проблем. Въпросът какъв брой време ще отнеме да се реализира това още не е явен и даже високопоставените военни експерти не могат да се ангажират с планиран период.

От своя страна, някогашният старши пълководец на английските военновъздушни сили и маршал от авиацията Грег Багуел изрази подозрения, че военнослужещи от Съединени американски щати или страните от НАТО ще бъдат изпратени в Украйна.

По тази причина, доставката на изтребители F-16 за Украйна може да сътвори редица компликации и евентуално няма да донесе предстоящото военно преимущество на Киев. Някои специалисти считат, че най-рано изтребителите F-16 може да се чакат в Украйна в първото тримесечие на 2024-та година.

Инфо: blitz.bg

 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР