Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов учреди официално своята нова

...
Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов учреди официално своята нова
Коментари Харесай

Цветанов: Републиканци за България няма да се управлява от джипка с безотчетни пари

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов учреди публично своята нова партия " Републиканци за България ". На формалното събитие в " Интер Експо Център " в София индивидът, който години наред беше дясна ръка на премиера Бойко Борисов, той разгласи, че политическата му групировка няма да е лидерска и няма да е съсредоточена към един човек.
Още по тематиката
" Нека у вас да не остава чувството, че „ Републиканци за България “ ще се ръководи от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари. Когато обсъждахме тематиката с устава на партията, доста оферти пристигнаха, само че водещото бе този план да не бъде лидерски на един човек, а да е подплатен с необятен изпълнителен съвет, който да може, когато се разискват дадени въпроси, да сме получили справедлив резултат от експертизите на експертите ", съобщи още Цветанов.

Партията ще се управлява от ръководител, чийто мандат ще бъде 4-годишен , като той може да бъде още един единствено един път.

" Това, което следим през последната една година, е неналичието на явен небосвод за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни митинги, а това е отрицателна сила, натрупвана през времето. В " Републиканци за България " ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите полезности на страната. Сегашният парламент е изчерпал лимита на доверие. Ние поддържаме настояванията на демократичната общественост в България за предварителни избори . Подкрепяме настояванията за оставка. Трябва да изградим ново доверие по места, тъй като без доверие няма по какъв начин да се ръководи. Партията е подготвена за договаряния с всяка друга, която споделя полезностите й ", посочи Цветанов, който се нарежда в център-дясно.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" Днес повече от всичко се нуждаем от политически план, който да сплотява всички, без значение от тяхната работа, раса или вярвания. В края на едно дейно ръководство ще имаме дейно електронно ръководство , с което да знаем, че всички българи ще могат да гласоподават по електронен път – това е ключът към високата изборна интензивност и премахването на страха, който вирее в избрани региони ", разгласи проектите си тогавашният вътрешен министър, представен от bTV.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Той съобщи, че е благополучен, че доста българи са се върнали от чужбина и са станали част от „ Републиканци за България “. Един от тях е генералният ни консул в Чикаго – Иван Анчев , чийто мандат е завършил преди няколко дни.

Сред учредителите са още известните предприемачи братя Вълневи, които живеят в Чикаго. В състава й влизат някогашният ръководител на парламентарната Комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от Българска национална телевизия Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев, както и трима някогашни кметове - на Благоевград - Атанас Камбитов, на Ямбол - Георги Славов, и на Банско - Георги Икономов.

 Горан Благоев
Горан Благоев
Снимка: Българска телеграфна агенция

Вижте още фотоси >>

За президента, Българска социалистическа партия и десните

По-рано Цветан Цветанов разяснява пред БНР думите на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, че от един от най-големите критици на президента се е трансформирал в негов покровител.

" В никакъв случай не бих сподели, че поддържам Румен Радев, а бих споделил, че поддържам демократично мислещите български жители, които излизат непринудено на митинги към този момент над 80 дни. Това, което би трябвало да се знае, е, че политиката е форма и метод, в която би трябвало да търсиш верните решения за страната, а не да се задоволява единствено с персоналното его или с егото и действието на политическата партия, към която принадлежиш. Днес повече от всеки път се нуждаем и от почтени избори, които би трябвало да бъдат извършени . И това, което следим през последните месеци, а и този боязън от възможен длъжностен кабинет, който по конституция има права единствено да организира почтени и транспарантни парламентарни избори, тъй като за всички е ясно, че каквито и решения да вземе един длъжностен кабинет, в случай че те не подхождат на пътя на страната - Европейски Съюз, НАТО и евроатлантическото партньорство, всички знаем, че Народното събрание постоянно може да направи съответните решения да бъдат изменени, в случай че служебният кабинет е превишил пълномощията си ".

По мотив диалози за хипотетична коалиция с Българска социалистическа партия водачът на " Републиканци за България " акцентира, че е значимо да запазиш идентичността си: " Ние сме в център-дясно на политическия набор и за нас ще бъде значимо да има повече представители от този набор ".

А за десните той сподели: " По някои от значимите тематики като правосъдна промяна, електронно ръководство, обучение - доста от нещата бихме ги препокрили с това, което имат " Демократична България ", само че в случай че се наложи бихме разговаряли и с други политически обединения, само че на кардинална основа с избрани параметри ".

Според него е необходим действителен надзор върху основния прокурор от страна на Народното събрание - освен фиктивен, само че с действителни резултати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР