Бившият зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли, която е разследвана

...
Бившият зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли, която е разследвана
Коментари Харесай

Корупционният скандал в Европарламента: Ева Кайли е освободена

Бившият зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли, която е разследвана за корупция по абсурда за търговия с въздействие в интерес на Катар и Марко, е била освободена в четвъртък.

Това заяви пред Агенция Франс прес представител на белгийската федерална прокуратура, която води следствието.

Гръцкият евродепутат социалист Ева, само че трябваше да носи електронна гривна за наблюдаване. Сега съдията, отговарящ за по този начин нареченото дело " Катаргейт " е отменил в наблюдението.

Кайли беше арестувана при започване на декември след серия от претърсвания в Брюксел, при които бяха, за които се подозира, че са подкупи, получени от тях, с цел да отстояват в Европейския парламент ползите на Катар и Мароко.

Ева Кайли, която в това време беше освободена от поста зам.-председател на Европарламента, само че остава гръцки евродепутат, остана в пандиза до април, само че в този момент представителят на прокуратурата Ерик ван Дюсе споделя пред Франс прес, че " тази мярка към този момент не е нужна за останалата част от следствието и тя към този момент е на независимост под правосъден контрол ".

Другият арестуван член на Европарламента, белгийският евродепутат Марк Тарабела беше условно освободен на 9 май, а сътрудникът на Кайли Франческо Джорджи, който работи като помощник в Европейския парламент - през февруари.

 Куфари с пари: Какво знаем (и не знаем) за корупционния скандал в Европарламента Куфари с пари: Какво знаем (и не знаем) за корупционния скандал в Европарламента

Разследването бързо стартира да се разплита, откакто - някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери. Той даде обещание цялостни разкрития против понижаване на присъдата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР