Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини няма да бъде

...
Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини няма да бъде
Коментари Харесай

Салвини няма да бъде съден

Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини няма да бъде изправен пред съда по случая с мигрантите, избавени от кораба „ Грегорети “.

Решението бе взето през вчерашния ден след съвсем двучасово правосъдно съвещание по предварителното чуване по случая, провело се в аулата-бункер в пандиза на град Катания, означи БНР.

За съдията по предварителното чуване Нунцио Сарпиетро работата на някогашния министър е била законна последица от неоспорим политически избор и не съставлява закононарушение.

На предходните предварителни съвещания, както отбраната, по този начин и прокуратурата на Катания, бяха на мнение, че Салвини не е нарушил интернационалните конвенции, съответните решения са били съгласувани с държавното управление.

Както и че в неговата позиция не може да се приказва за похищение и закононарушение поради закъснение приемането на 131 имигранти на италианска земя от кораба на бреговата защита „ Грегорети “ през юли 2019 година

Така през днешния ден бе поставена точка по този случай.

През септември обаче в Палермо Салвини ще бъде съден по делото с корабът Open Arms, избавил 147 мигранти през лятото на 2019 година Обвинен е в похищение и за несъблюдение на служебните си отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР