В следващите 2 дни времето ще е слънчево и топло,

...
В следващите 2 дни времето ще е слънчево и топло,
Коментари Харесай

Идат два плажни дни, после - студ!

В идващите 2 дни времето ще е слънчево и топло, до степен горещо. Дневните температури в петък и събота ще доближат летните 32-33 градуса, вятърът - с минимални пориви. Сутрините ще са с ниски облаци или мъгла в ниските региони на Източна България. По крайбрежието от петък до неделя - слънчево и приветливо с температури на въздуха - сред 23 и 26 градуса, на водата - 22-23.

В неделя, след приветлива, слънчева заран, мъглива около морето, ще настъпи поврат в ситуацията. Над страната ще премине леден атмосферен фронт. Преди обяд ще завали в северозападните региони, като валежната зона бързо ще се реалокира към Централна и Източна България. В южната половина на страната се чака и гръмотевична интензивност.

Валежите ще продължат през нощта и в понеделник. Ако се резервира настоящата прогноза за атмосферната динамичност, локалните сумарни количества за двата дни могат да доближат 80-100 литра на квадратен метър в някои региони на България. По планините ще вали сняг над 2300 метра.

Макар и къс, интервалът с превалявания ще бъде последван от внезапно осезаемо захлаждане. В студените часове на понеделник и вторник температурите в котловините на Западна България ще се намалят до стойности, малко над нулата с капацитет за слани. В последния ден на септември даже оптималните температури ще са ниски - сред 10 и 15 градуса.

Първите дни на октомври ще са с нормалното благоухание на есен. От вторник нататък дневните температури последователно ще се върнат към интервала сред 22 и 27 градуса. Облачността ще е динамична с минимална възможност за превалявания. Такива се обрисуват към края на първата октомврийска седмица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР