Бившият вътрешен министър Младен Маринов беше призован и се яви

...
Бившият вътрешен министър Младен Маринов беше призован и се яви
Коментари Харесай

Младен Маринов излезе от разпит в ГДБОП, отрича за връзки с Митьо Очите

Бившият вътрешен министър Младен Маринов беше свикан и се яви в ГДБОП в понеделник.

Младенов е извикан поради инспекция за негови връзки със притежателите на охранителната компания с неотдавна лишен лиценз " Делта Гард ". Димитър Спасов-Каратиста, който до неотдавна притежаваше 50% от сдружението, също е бил разпитан през днешния ден. Извикан е и другият притежател - Марин Русев.

 Снимка: Булфото

Миналата седмица Министерство на вътрешните работи сподели запис от 2005 година, на който е снимана среща сред Спасов, Маринов и Русев в Несебър. Тримата са се срещали и с близки до Димитър Желязков - Митьо Очите, и братята Маргини, настояват от Министерство на вътрешните работи. По това време Маринов и Русев са полицейски чиновници.

" Не съм бил на разпит. Получих призовка по неизвестен сигнал и като порядъчен човек помогнах на полицията ", разяснява Младенов на излизане от постройката, а юристът му добави, че се касае за полицейска кореспонденция, а не за прокурорска инспекция.

Бившият силов министър от ГЕРБ отхвърли да има връзка с Митьо Очите. Преди дни Бойко Рашков изнесе информация, че ексминистър е бил разследван за връзка с престъпно проявен. " Не мога да разясня нещо от преди 16 години ", съобщи през днешния ден Маринов.

На разпит в Главна дирекция " Национална полиция " би трябвало да се яви и дъщерята на Младен Маринов, с цел да обясни била ли е притежател на автомобил, който преди този момент е бил владеене на компания, част от следствието по случая " Осемте джуджета ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР