Инцидентът стана на 12 май по време на празненство за

...
Инцидентът стана на 12 май по време на празненство за
Коментари Харесай

Транспортират простреляната племенничка на Явор Божанков в столична болница

Инцидентът стана на 12 май по време на тържество за рожден ден. 11-годишното момче е простреляло с револвер " Смит енд Уесън " 357 в дясното стъпало 12-годишната си вуйна. Момичето е полусестра на брачната половинка на Явор Божанков - щерка на татко й от втория му брак. Установено е, че оръжието е законно притежавано, само че е било оставено без контрол от притежателя му.

Състоянието на момичето е доста положително, но тъй като се касае за огнестрелна рана и поради обстоятелството, че липсва част от костта на пръст на ходилото, е взето решение то да бъде преместено за по-нататъшно лекуване в София. Вчера е осъществена незабавната интервенция на детето, тя е сполучлива, то е в устойчиво положение и е настанено в ортопедичното поделение. 

Под управлението на Районната прокуратура във Велико Търново се организира следствието по досъдебното произвеждане. В хода му се изследват всички вероятни версии, като се организират дейности по следствието в изискванията на необходимост - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци. Предстои назначението на експертизи и осъществяването на други процесуално-следствени дейности.

Собственикът на оръжието е арестуван. Очаква се решението на наблюдаващия прокурор дали ще повдигне обвиняване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР