Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира акциите срещу едри бизнесмени

...
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира акциите срещу едри бизнесмени
Коментари Харесай

Бивш министър за акциите срещу бизнесмени: Има нарушение на Конституцията

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов разяснява акциите против едри предприемачи в последните седмици (бел. ред. акциите против хотелиерския необут Ветко Арабаджиев и алкохолният необут Миню Стайков) в предаването „ Здравей, България “ по NOVA.

„ Прекалено рано е да се разяснява дали има връзка сред двата случая, тъй като разполагаме с доста малко информация. Предполагам, че доста хора се радват сега, тъй като „ неприятните “ губят и са хванати. Имахме преди години един министър-председател, който наричаше едрите предприемачи „ чорбаджии “ и „ изедници “, сподели Йорданов.

Бившия министър добави:

„ Като правист съм много обезпокоен от това, което се случва .

Това, което се прави сега, е изрично нарушаване на Конституцията на Република България “, сподели той и разясни, че съгласно член 31 алинея 3 от Конституцията обвиненият е почтен до доказване на противното с влезнала в действие присъда.

„ Днес, както преди години един вътрешен министър четеше присъди от трибуната на Народното събрание, по този начин прокурорите четат присъди от телевизионния екран. Никой не знае какви доказателства са събрани. Никой не знае каква е истината, другата страна не може да каже своето мнение по случая, ние слушаме единствено прокурорите и в последна сметка те оформят публичното мнение по този начин, както си желаят.

След няколко дни делата ще влязат в съда и съдиите ще би трябвало да дефинират ограничения за неотклонение. Поставете се на тяхно място –

цялото общество е облъчено, всички знаят, че става въпрос за страшни нарушители, проведена незаконна група, хванати от мъже с качулки и какво ще направи съдията?

Или би трябвало да ги остави в ареста без значение от това дали има доказателства, или в случай че дефинира някаква друга мярка, или изобщо не дефинира такава, ще бъде разгласен за подкупен “, разяснява още Йорданов.

На въпрос дали акциите идват вследствие на рутинни инспекции от страна на страната или по сигнал, той отговори: „ На мен ми се коства, че в случай че ставаше въпрос за някакви рутинни инспекции на държавните органи, би трябвало тези инспекции да са дали резултат преди доста години. Става въпрос за хора, които прекомерно дълго време са в общественото пространство, от прекомерно дълго време имат своя бизнес, който е с много огромни мащаби. Да си мислим, че внезапно те са се събудили в средата на август и са решили да създадат проведена незаконна група е малко наивно “.

Целия диалог чуйте във видеото горе.

Още за акцията против Миню Стайков:

Кметът на Карнобат: Синът ми не се познава с Миню Стайков

Прокуратурата влезе във „ Винпром Карнобат” и офисите на „ Сис Индустрийс”

Още за акцията против Ветко Арабаджиев:

Пуснаха синa на Арабаджиеви против 20 хиляди лева гаранция, Гешев: Не са на отмора, укриват се

10 арестувани след акция в огромни хотели в София и Пловдив

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР