Бившият световен №2 и настоящ тенис анализатор Алекс Кореча привличе

...
Бившият световен №2 и настоящ тенис анализатор Алекс Кореча привличе
Коментари Харесай

Алекс Кореча: Никой няма да успее да спре Рафа Надал по време на Ролан Гарос

Бившият международен №2 и сегашен тенис анализатор Алекс Кореча привличе внимание с емоциноланата си реакция по време на финала от Australian Open 2022. Когато Рафаел Надал постави точка на дуела с Даниил Медведев и подвигна своята 21-ва купа от Големия Шлем, Кореча не можа да скрие насладата си, а видео от момента на празненството му обиколи за минути обществените мрежи.



В последвало изявление първенецът от Nitto ATP Finals 1998 Кореча разкри какво съгласно него следва в остатъка от сезона за Надал и разяснява аргументите за неговите достижения през последните години. Ето и точните му думи:

" Нямам никакво подозрение, че трофеят в Австралия ще вдъхва сила и убеденост на Рафа за в бъдеще. Спечелването на Australian Open ще му разреши да се приготвя без напрежение за Ролан Гарос. Рафа ще може да изготви графика си за идващите месеци напълно съгласно своите желания, с цел да бъде пресен, само че в същото време квалифициран за Париж.

Мисля, че в случай че придвижи тази си игра на Ролан Гарос, останалите състезатели ще срещат съществени усложнения да му се опълчат и никой няма да успее да го победи. Въпреки това обаче до шампионата в Париж има няколко месеца и още е прекомерно рано да вършим прогнози. Рафа би трябвало просто да остане спокоен и да продължи да работи интензивно ден след ден, както го правеше до момента.

В предишното Рафа позволи тежки провали против Роджър и Новак точно в Мелбърн и мисля, че този опит му оказа помощ в срещата с Медведев. Той бе в сложна обстановка, само че знаеше какво би трябвало да направи. Самият факт, че реализира поврат от 0:2 сета, демонстрира, че той е човек, който постоянно е подготвен да се бори. Не става дума единствено за неделния мач, а за това, че Рафа се усъвършенства непрекъснато към този момент 30 години и когато сходни моменти настъпят, е подготвен за тях. Не е случайност, че Надал има толкоз забележителни достижения. " - приключи Кореча.

Източник: Tennis World USA

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР