Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов трябва да бъде

...
Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов трябва да бъде
Коментари Харесай

Съдът поиска принудително довеждане на Веселин Топалов

Бившият международен първенец по шахмат Веселин Топалов би трябвало да бъде доведен наложително в Софийския областен съд, откакто не се яви на следващо съвещание по делото за клюка, заведено против него от Стефан Сергиев.

Бившият президент на българската федерация (БФШ) е обиден от изказванията, че е бил сътрудник на Държавна сигурност, оповестени от гросмайстора в негово намерено писмо от 2015 година

Ето какво написа Топалов тогава:

" С огромно неразбиране проследявам нападателната клеветническа акция против БФШахмат и неговото управление, водена от лицата Стефан Сергиев, Кирил Георгиев, Венцислав Инкьов и Методи Стойнев.

Затова бих желал да споделя и някои обстоятелства. От изнесените нескрито наскоро документи се схваща, че Стефан Сергиев е бил клеветник на Държавна сигурност, което единствено по себе си го лишава от моралното право да приказва за правила.

По мое мнение измежду тези хора (работили или донасяли в ДС) има в действителност надарени и чудесно готови хора, само че Ст. Сергиев не е подобен. Освен това, доколкото разбирам, наклонността в България е те да не бъдат допускани на управителни длъжности ".

След като изчерпа всички благоприятни условия, съдът постанови: " Обявява лицето Веселин Топалов за общодържавно търсене на всички посочени адреси в България и Испания. " Следващото съвещание по това дело е планувано за февруари 2018 година

Същевременно Сергиев завоюва делото за клюка против мениджъра на Топалов и също някогашен президент на БФШ Силвио Данаилов.

То пък бе заведено поради отправени от Данаилов обвинявания против Сергиев, оповестени във в. " Сега " през април 2015 година Изречените изказвания, че Сергиев " е заплатен от интернационалната федерация FIDE и съответно от Русия ", бяха избрани от СРС като клюка. Данаилов би трябвало да заплати държавна такса в размер на 1500 лева Предстои съдът да разгласява претекстовете за присъдата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР