Бившият световен шампион по бокс в среднотежка категория Джейк Ламота

...
Бившият световен шампион по бокс в среднотежка категория Джейк Ламота
Коментари Харесай

Почина Разярения бик Джейк Ламота

Бившият международен първенец по бокс в среднотежка категория Джейк Ламота е умрял през вчерашния ден на 95-годишна възраст.

Ламота ще остане в историята като един от емблематичните професионални боксьори в епохата неспоредствено след Втората международна война.

7 от най-големите актьорски трансформации (видео)

Скандални секрети от персоналния живот на Де Ниро излизат нескрито в нова книга

Истинската международна популярност обаче го спохожда съвсем 40 години по-късно, когато животът му на и отвън кръга става тематика на паметния филм „ Разяреният бик” на режисьора Мартин Скорсезе.

В ролята на Ламота, душевен неустойчив в бокса и живота, се превъплъщава Робърт Де Ниро. Брат му и негов управител, Джоуи, е изигран от Джо Пеши.

Де Ниро е награден с „ Оскар” за ролята, а филмът през днешния ден се възприема като една от класиките в международното кино.

Remembering Jake LaMotta | ESPN https://t.co/cxXSSVRaIj
— RockHardPutters (@RockHardPutter) September 20, 2017
На кръга Ламота е прочут с „ разярения” и гибелен собствен жанр. Вероятно го придобива още в родния си квартал в Ню Йорк, Бронкс, където като дете стартира да се боксира за пари, принуден от татко си – италиански преселник.

Вече като състезател той е извънредно нападателен и стимулиран против всеки съперник (освен в мача си с Били Фокс, който губи и след това признава, че го направил като услуга за италианската мафия). Едновременно с това той съвсем не пази главата си и постоянно получава извънредно доста удари.

От 106 мача на професионалния кръг печели 83 (30 с нокаут), губи 19 и е наедно със противника в 4.

Jake LaMotta
10 juillet 1922 - 19 septembre 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР