Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в

...
Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в
Коментари Харесай

Демерджиев пак обикаля студиата и пищи: МВР министърът реализира сценариите от записите на ПП

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в рокадите в Министерство на вътрешните работи и извършване на сюжетите от изтеклите политически записи от националното съвещание на „ Продължаваме промяната “.
Демерджиев посочи, че е работил добре със настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който преди този момент бе шеф на ГДБОП.
„ От Калин Стоянов, като човек излизащ от системата, се очакваше да познава проблемите на сътрудниците си. От дейностите, които виждам той се поддава на външно влияние и осъществя сюжети, които чухме в изтекли записи “, сподели Демерджиев в „ Тази заран “. По думите му въздействието било от политически сили.
„ Не може единствено локалните избори да бъдат приоритет на Министерство на вътрешните работи и на държавното управление “, сподели Демерджиев.
Той е на мнение, че оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е резонна, тъй като е бил изолиран от процесите в министерството.
Демерджиев дефинира новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев като доста добър експерт. „ Но не може при всяка промяна на политическото управление, да бъдат сменяни всички ръководители по места “, безапелационен е някогашният длъжностен вътрешен министър.
Демерджиев посочи, че статуквото се бетонира, а съдружният сътрудник се пробва да му помогне посредством плана за промени в Конституцията.
За бедствието по Южното Черноморие Демерджиев уточни, че за следващ път се е посочил корупционният модел от ръководството на ГЕРБ. „ След стихията се видяха тръби, неприятно строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура “, посочи той.
„ Борисов остави Денков да се оправя самичък в обстановката, а пък министър председателят реагира несъответстващо в нея “, подлага на критика Демерджиев.
„ На една такава тежка обстановка би трябвало да участват министър на Министерство на вътрешните работи, на защитата и отрасловите министри. Единственият министър, който видях беше този на туризма, а той вместо да се срещне с браншовите организации направи една пи ар акция с две костенурки. Надявам се костенурките да се оживели след тази акция “, сподели Демерджиев.
Относно незаконната миграция и оправянето с нея, Демерджиев посъветва Калин Стоянов неотложно да посети българо-турската граница. Стоянов трябвало да ревизира дали има нарушаване и неотложно да ги в профил. Това се вижда от Австрия, чиято реакция няма да бъде положителна. Членството на България в Шенген не се вижда изключително реалистично и поради препълването на центровете за мигранти, предизвести някогашният силов министър.
За политическото си бъдеще, Демерджиев дефинира като спекулации изказванията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. Той посочи, че към момента не е взел решение какво ще направи, само че когато го вземе – ще го разгласи обществено.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР