Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче

...
Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче
Коментари Харесай

Не е за вярване! Ето какво се случи с бизнесмена Бонзов, с чийто пистолет детето на Божанков простреля друго

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто военен револвер през вчерашния ден 11-годишно момче простреля в крайници 12-годишно момиче на тържество в Арбанаси, към този момент е освободен от ареста, без да му е повдигнато обвиняване.
Това удостовери районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов за БНР.
Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.
Вчера детето на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков простреля 12-годишно момиче на рожден ден край Велико Търново. Пострадалото дете е улучено в крайници и е откарано в болница.
Детето на Божанков е на по-малко от 14 години и няма по какъв начин да носи наказателна отговорност. Такава може да се търси от притежателя на револвера, който го е оставил без контрол и го е съхранявал погрешно.
По първичните данни револверът бил оставен на скамейка в двора на къщата, където течало празненството. Децата помислили, че е играчка, само че той се оказал зареден и създал изстрел.
Минути след случая депутатът от Политическа партия и претендент за новия парламент, който очевидно не е бил на празненството, написа във фейсбук:
„ Моля за схващане в този миг. Засега зная единствено, че на рожден ден в село Арбанаси, на който участват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на притежателя на къщата. Големият ми наследник е в потрес. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е към този момент добре – ранена е в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.
Не давам отговор на телефона на вашите позвънявания, тъй като в този миг отивам при децата и желая да бъда до тях “, написа в профила си във Facebook Явор Божанков. Политикът, който сега е в предизборна акция като лидер на листата на ПП-ДБ в Габрово, е от прилежащия град на Арбанаси – Горна Оряховица. Първоначално той бе народен представител от Българска социалистическа партия, само че при последните избори избра Кирил Петков пред Корнелия Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР