Бившият шеф на скаутския отдел на Барселона в Южна Америка

...
Бившият шеф на скаутския отдел на Барселона в Южна Америка
Коментари Харесай

Звезда на Реал Мадрид дал съгласие за трансфер в Барселона, но се отметнал

Бившият началник на скаутския отдел на Барселона в Южна Америка - Андре Къри съобщи, че крилото на Реал Мадрид -Винисиус бил дал единодушие за трансфер в Барселона, само че се отметнал в последния миг. Бразилецът беше основният воин при успеха против Ливърпул в един от най-хубавите мачове в кариерата си.

„ Влязохме в контакт с Винисиус три години и половина преди Реал Мадрид. Но в последна сметка неговите сътрудници, които към този момент имаха съглашение с Барса, ни предадоха. Не го чаках, тъй като бяхме и другари, аз бях посетител на сватбите на техните деца. Но в решителния миг получихме нож в гърба от тях. 15 дни преди да премине в Реал, Винисиус съобщи, че е почитател на Барселона, а Неймар е неговият кумир. Каза още, че съгласно него Меси е по-добър от Кристиано Роналдо.

Агентите на Винисиус - Фредерико Пена и Стефано Хавила дружно с бащата на Винисиус бяха в Барселона, когато получиха позвъняване от Флорентино Перес. Отидоха, само че след това се върнаха в Барселона и сключихме окончателното съглашение. Стиснахме си ръцете, само че по-късно изчезнаха и ни предадоха ", сподели още Къри.

Скаутът добави, че Барселона е желала да притегли дружно с Винисиус и сънародника му Родриго.

„ От Барселона бяха подготвени да платят 18 милиона за Винисиус и още 20 милиона за Родриго. В Мадрид в началото желаеха единствено Винисиус, само че след това започнаха да се опасяват, че ще подпишат с неверния състезател (б.р. Винисиус), а ние с верния (б.р. Родриго). Ето за какво взеха решение да вземат и двамата, макар че са на една и съща възраст, на една и съща позиция и отвън Европейския съюз. Познавах Родриго от дълго време и бях уверен, че той има профил да играе за Барса. Затова и започнах договаряния с неговия сътрудник Ник Аркури ", изясни Къри.

В последна сметка Реал Мадрид похарчил близо 60 милиона евро за Винисиус - 45 млн. за Фламенго, 6 млн. за комисионни и още 8 млн. бонус за „ сключване “. Трансферът на Родриго пък коства на Белия балет към 65 милиона евро, като бонусите са към пет пъти повече. От Барса отказали да дадат повече пари от първичната оферта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР