Бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Айгюн

...
Бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Айгюн
Коментари Харесай

Осъдиха окончателно трима, свързани с Бобокови

Бившият началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Плевен Габриел Савов, предприемачът Айгюн Еминов и някогашният шеф на " Монбат Рисайклинг " Васил Богданов са се признали за отговорни и са сключили съглашения с прокуратурата, които Специализираният съд е одобрил.

Обвиняемите са се признали за отговорни, както следва:

Васил Богданов за това, че за времето от месец март 2016 година до 30.07.2019 година е взел участие в проведена незаконна група, за което му е наложено наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 1 година с изпитателен период от 3 години.

Айгюн Еминов се е признал за отговорен за това, че за времето от месец февруари 2017 година до 28.05.2020 взел участие в проведена незаконна група, както и че в интервала от 01.02.2018 година – 19.04.2018 година управлявал рискови боклуци не по открития в Закона за ръководство на отпадъците /ЗУО/ ред.

В интервала от 08.10.2019 година до 18.12.2019 година съставил публични документи - „ Сертификати за оползотворяване”, в които да удостоверени погрешни условия, че предените за оползотворяване рискови боклуци, според класификатора на отпадъците, по съответни контракти, до момента в който в реалност не били подхванати никакви дейности за оползотворяване на рисковите боклуци, за да бъдат употребявани тия документи като доказателства за тия условия.

За тези обвинявания на Айгюн Еминов е наложено наказване 2 години „ Лишаване от независимост “ с изпитателен период от 3 години.

Габриел Савов се е признал за отговорен за това, че за времето от месец ноември 2017 година до 10.02.2020 година, като длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б. „ а “ от Наказателен кодекс - Директор на Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите /РИОСВ/ - Плевен, взел участие в проведена незаконна група, за което му е наложено наказване 1 година „ Лишаване от независимост “ с изпитателен период от 3 години.

Споразумението е дефинитивно и има темперамент на влезнала в действие присъда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР