Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров беше

...
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров беше
Коментари Харесай

Нова присъда за Кирчо Киров: Две години затвор условно

Бившият началник на Националната разследваща работа (НРС) Кирчо Киров беше наказан условно на две години отнемане от независимост с четири години изпитателен период.

Решението на Софийския градски съд е по делото, в което Киров е упрекнат, че е разгласил класифицирана информация в народен ефир. То е на първа инстанция и може да се апелира пред Апелативния съд.

Заедно с днешната си присъда Софийски градски съд анулира и мярката за неотклонение на Киров, която беше парична гаранция.

Бившият началник на Национална разузнавателна служба е обвиняем и по още няколко каузи .

Преди по-малко от две седмици Киров беше наказан на 15 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Тази присъда беше за длъжностно заграбване в интервала 2007 – 2011 година, което е било в размер на повече от 5 млн. лева Това е второто дело против някогашния шеф на Националната разследваща работа.

Според Киров това дело е било „ бързо, поръчково и политическо”.

Политическо той назова и днешното дело против себе си. По думите му то е било „ организирано” от сегашния началник на службата Драгомир Димитров.

Киров беше наказан и по друго дело за същия вид заграбване и подобен размер на вредата – по него получи присъда от 10 години затвор на две инстанции. Върховен касационен съд обаче върна това дело на въззивната инстанция, която още не се е произнесла.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР