Бившият съветски лидер Михаил Горбачов коментира думите на настоящия руски

...
Бившият съветски лидер Михаил Горбачов коментира думите на настоящия руски
Коментари Харесай

Путин и Горбачов в спор защо се разпадна СССР

Бившият руски водач Михаил Горбачов разяснява думите на сегашния съветски президент Владимир Путин за аргументите за разпада на Съюз на съветските социалистически републики.
По-рано Путин на капиталовия конгрес " Русия приканва! " съобщи, че разпадането на Съветския съюз не е обвързвано с растежа на национализма в балтийските страни, а се дължи на неефективна икономическа политика.
" Необходимо беше да се демократизират и реформират връзките. Това не беше направено. Следователно, не знам какво ще се случи по-нататък, народите би трябвало да го решат ", съобщи Горбачов пред РИА Новости, помолен да разяснява изказванията на съветския водач.
Според него в съюзните републики зародило " лично държавно схващане и това трябвало да се вземе поради ". Това обаче не постоянно е било взето поради, съобщи политикът, представен от БГНЕС.
" Необходимо беше да се подобрят връзките в Съюза. Вземете и прочетете последното нещо, което беше написано и оповестено някъде през декември, съгласно мен, какъв би трябвало да бъде новият Съюз. Това беше създадено от комисията, която оглавих и която постави доста старания да раздруса нещата ", добави някогашният руски водач.
Той счита, че в този момент всички някогашни руски републики могат и би трябвало да водят разговор.
" Не е нужно да трупаме нито от едната страна, нито от другата. Трябва да помним историята си, тя е обща. И ние я защитихме дружно, и в този момент можем и би трябвало да водим нещата ", приключи Михаил Горбачов.
По-рано в книгата си " Какво е заложено: бъдещето на световния мир " политикът изрази убеждението си, че целостта на Съюз на съветските социалистически републики е можела да бъде непокътната и новият съюз да дава отговор на ползите на всички републики. Той отбелязва, че решаващата стъпка по този път трябвало да бъде новият съюзен контракт, чието сключване през 1991 година беше осуетено от августовския прелом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР