Бившият съдебен инспектор Александър Мумджиев, който миналата седмица подаде оставка

...
Бившият съдебен инспектор Александър Мумджиев, който миналата седмица подаде оставка
Коментари Харесай

Не е за вярване! Пияният съдебен инспектор, притеснявал камериерки, драпа да се върне на работа

Бившият правосъден контрольор Александър Мумджиев, който предходната седмица подаде оставка след изцепки в хотел във Враца, желае да бъде възобновен на работа като следовател към Софийската градска прокуратура. Това стана ясно по време на съвещание на Висшия прокурорски съвет.
По силата на предходно решение на кадровия орган правосъдните инспектори ще бъдат назначени още веднъж като магистрати в правосъдната система, само че откакто Народното събрание избере новите. Известно е, че Инспекторатът към Висш съдебен съвет е към този момент към края на втория мандат, макар че има право единствено на един. Съдебните инспектори се избират от 160 народни представители.
Кадровиците взеха решение да възобновят административното произвеждане за възобновяване на Мумджиев като следовател.
Междувременно обаче посредством и.ф. основен прокурор в съвета дошъл отчет от шефа на районната прокуратура във Враца Камен Каменов. В него се описвало какви ги е правил Мумджиев от 8 до 14 май в хотела, където се бил настанил. Той бил в града, с цел да прави инспекция на прокуратурата. В подпийнало положение инспекторът закачал сервитьорки и рецепционистки. Подвиквал им и даже една от камериерките предиздвикал да му глади ризата, предава 24 часа.
Комисията по нравственос споделила, че „ държанието му не дава отговор в цялост на етичните правила, с цел да заема магистратска служба и не има в цялост нужните нравствени качества “.
За това кадровиците взеха решение да го изслушат на идващото съвещание, а и да му изпратят отчета на районния прокурор на Враца, с цел да се запознае с него.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР