Бившият ръководител на френско-японския автомобилен алианс Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон

...
Бившият ръководител на френско-японския автомобилен алианс Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон
Коментари Харесай

Бившият шеф на Нисан Карлос Гон обяви, че е невинен при първото си явяване пред съд

Бившият началник на френско-японския авто алианс Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон се яви през днешния ден на първото правосъдно съвещание след ареста си през ноември и съобщи, че е почтен, предадоха международните организации.

"Бях неправилно упрекнат и незаслужено арестуван въз основа на неоснователни и недоказани обвинявания ", сподели той пред Токийския областен съд.

"Противно на обвиняванията, повдигнати от прокуратурата, в никакъв случай не съм получавал никаква отплата от "Нисан ", която да не е била заявена, добави Гон.

Гон, на който се отдават заслугите за спасяването на компанията от фалит преди двайсет години, се появи в правосъдната зала измършавял, закопчан с белезници и с въже към кръста, облечен в черен костюм без вратовръзка.

Множество публицисти се събраха пред правосъдната зала, а 1222 души се подредиха на опашка с вярата имената им да бъдат изтеглени за някое от 14-те места, които се раздават на инцидентен принцип на искащи да участват в залата жители - доказателство за големия публичен интерес към делото.

Съдебното съвещание бе поискано от неговите юристи, с цел да бъде обещано пояснение за какво карцерът на Гон, арестуван на 19 ноември, продължава толкоз дълго. Съдията оправда дългия арест с заплахата Гон да избяга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР